Akademia Kształcenia Ustawicznego

Instytut gastronomii i turystyki – Kurs kelnerski

Koszt kursu: 580 PLN

Liczba godzin: 40 h

Program:

1. Systemy obsługi w zakładach gastronomicznych.

2. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi klientów.

3. Poziom i kultura obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych.

4. Technika noszenia naczyń i tac.

5. Ogólne zasady serwowania dań w zakładach gastronomicznych (serwis a”la carte).

6. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu przekąsek.

7. Technika podawania zup. Zasady serwowania dań zasadniczych.

8. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań.

9. Technika podawania napojów bezalkoholowych: gorących i zimnych.

10. Technika podawania napojów alkoholowych.

11. Organizacja przyjęć.

12. Systemy rozliczeń kelnerskich.

Cele:
Celem szkolenia jest uzyskanie kwalifikacji zawodowych kelnera. Doskonalenie wiedzy i umiejętności wykonywania czynności w zakresie organizacji i techniki obsługi konsumenta; kompleksowej obsługi imprez, przyjęć, bankietów, itp.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenie:
– zgłoszenia można dokonać w Centrum Edukacyjnym Technik lub wypełniając poniższy formularz zgłoszeniowy
– podpisanie umowy o szkolenie.

Egzamin/zaliczenie:
– egzamin z teorii zawodowej,
– egzamin umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
– liczba godzin: 40,
– tryb weekendowy,
– miejsce: Centrum Edukacyjne Technik

Koszt: 580 zł

Zapisz się on-line

Niezobowiązująca rezerwacja zapewni Ci miejsce i posłuży nam wyłącznie do kontaktu z Tobą







    Korzystając z formularza zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę witrynę.