Akademia Kształcenia Ustawicznego

Instytut Zdrowia – Bezpieczeństwo żywności

Koszt kursu: 480 PLN

Liczba godzin: 24 h

Program:

1. Zasady GMP/GHP jako fundament tworzenia systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.

2. Podstawy prawne wdrażania dobrych praktyk.

3. Terminologia stosowana w GMP/GHP.

4. Wymagania GMP.

5. Wymagania GHP.

6. Zasady tworzenia dokumentacji GMP, GHP – warsztaty.

7. System HACCP jako narzędzie zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności – elementy teoretyczne.

8. Regulacje prawne Polski i Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.

9. System HACCP jako narzędzie zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.

10. Terminologia stosowana w systemie HACCP.

11. Analiza zagrożeń.

12. Identyfikacja CCP.

13. Wyznaczanie limitów krytycznych.

14. Monitorowanie CCP i działania korygujące.

15. Weryfikacja systemu HACCP.

16. Dokumentacja systemu HACCP – teoria.

17. Dokumentacja HACCP – warsztaty.

18. Podstawy prawa żywnościowego krajowego i unijnego.

Cele:
Zapoznanie się z regulacjami formalno-prawnymi HACCP. Nabycie umiejętności zarządzania systemem bezpieczeństwa żywności, umożliwienie spełnienia wymagań prawnych żywności UE, podniesienie wymagań i usług w branży gastronomicznej,

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenia:
– zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Edukacyjnym Technik lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
– podpisanie umowy o kurs.

Termin i miejsce:
– liczba godzin: 24,
– tryb: weekendowy,
– miejsce: Centrum Edukacyjne Technik

Koszt: 480 zł

Zapisz się on-line

Niezobowiązująca rezerwacja zapewni Ci miejsce i posłuży nam wyłącznie do kontaktu z Tobą







    Korzystając z formularza zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę witrynę.